keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Jämsä-Jukola 15.-16.6.2013

Tämän vuoden Jukola oli Jämsän maisemissa. IhanHukassa tiimin jäsenet ovat perinteisesti olleet Jukolassa mukana joko seuran tai omalla kaveriporukalla. Tommi ja Juha päättivät tällä kertaa ahkeroida. Team Azuren vakiokalustoon kuuluvat harhailijat olivat tänä vuonna mukana myös Tommin kavereiden RisuReikä –nimisen yhdistyksen joukkueessa. Team Azurenkin joukkueen kasaaminen aiheutti tänä vuonna pään vaivaa, koska Jaskan jalka ei kestänyt juoksua. Tämä tuli todettu perinteisessä omassa pimeän harjoituksessa, joka tällä kertaa pidettiin maanantaina iltayöstä juuri ennen Jukolaan. Kiitos vielä ratamestari Ristolle oman radan merkkaamisesta Solvallan soille ja kallioille.

Team Azuren joukkueen miehitystä säädettiin loppuun saakka ja vasta perjantaina iltapäivällä päätettiin juoksujärjestys. Team Azure osalta Tommi oli aloitusosuuden suunnistaja ja Juha ankkuri.

Team Azure


RisuReikä -joukkueessa osuudet vedettiin toisin päin, Juha oli aloittaja ja Tommi ankkuri.

Jämsään lähdettiin jo hyvissä ajoin katsomaan Team Azuren Venlojen suoritusta. Perillä olimme juuri ennen starttia, mutta se jäi itse asiassa näkemättä, kun järjestäjiltä vuokrattu puolijoukkueteltta oli mennyt kasaan ja homma piti aloittaa teltan pystytyksellä. Ei ole armeijan pojista enää edes teltan pystyttäjiksi. Iltapäivä meni sitten Venlojen viestiä katsoessa ja tuttujen kanssa jutellessa. Niin, ja olihan yksi Jukolan tämän vuoden kohokohta seuratoveri Simo Pöyhösen naimisiin meno Jukolan metsäkirkossa. Tosin paikalla ei oltu todistajina.

Iltayön lähestyessä alkoi kilpailujännitys pikkuhiljaa kasvaa, varsinkin kun molemmille aloitusosuus oli ensimmäinen kerta ja Juhan hämäränäkö ei ole enää ihan kunnossa. Onneksi Jämsän korkeudella kello 23 aikaan oli vielä kohtuullisen valoisaa ja ekaan tuntiin ei metsässä varsinaisesti lisävaloa kartanlukemiseen tarvittu. Jukola on perinteisesti erityisesti avausosuudella jonojuoksua ja tämä vuosi ei tuonut siihen poikkeusta. Jos tossu vain kulkisi, niin avausosuudella olisi helppo saada hyvä sijoitus, siis 500 joukkoon. Avausosuuden juoksijoita oli yli 1600 ja koska lähtöpaikkamme olivat aika kaukana toisistamme, emme nähneet toisiamme kertaakaan osuuden aikana, joten samassa jonossa emme juosseet.

Avausosuuden kohokohtia oli vain muutama. Kahden ekan hajontarastin jälkeen kolmas rasti oli yhteinen kaikille ja ryysis leimasinpukilla sen mukainen. Perinteinen moka järjestäjiltä, liian vähän leimasimia kaikille yhteisellä rastilla, joka oli heti alkumatkasta. Lihakasa oli valmis. Ehkä noin minuutin hapuilun jälkeen Juha sai työnnettyä oman kätensä ja EMITin lukulaitteeseen, Tommilta kului aikaa painiessa 1:40 ennen kuin leimasin löytyi ihmismuurin takaa.

Suurempia virheitä ei ekalla osuudella tehty, Tommi oli kerran väärässä letkassa eikä huomannut kumpareen toiselta puolelta ohittaessaan, että letka leimasi toisella puolella. Muutaman sadan metrin juoksemisen jälkeen hälytyskellot alkoivat soida ja oli palattava takaisinpäin.


Rastilla 19 pummasimme molemmat samaa rastia. Eli mentiin ensin väärää hajontarastia kohden, Tommi 50m yli rastin, Juha 150m, ennen kuin tajusimme asian.Maaliin päästiin ja Tommin osuusaika 8 minuuttia Juhan aikaa parempi, mutta molemmat alle 1000 sakissa. Reitinvalinnat olivat lähes samoja, mutta 10. rastille Juha valitsi tien kautta kierron, joka osoittautui selvästi huonommaksi reitinvalinnaksi. Molemmat suoriutuivat kuitenkin reilusti alle kahdessa tunnissa ja ehdimme vielä saunamatkalla mallasrastillekin, ennen kuin se suljettiin kello 2.Juha nukkui osuuden jälkeen muutaman tunnin, Tommilla unet jäivät vartin torkahdukseen. Ankkurien yhteislähtö tapahtui kello 9 aamulla, osuus hoidettiinkin sitten jo rutiinilla. Samanlaista jonojuoksua kuin avausosuudella. Tällä kertaa Tommi starttasi taaempaa ja koska tossu painoi jonkun verran avausosuudesta, eivät voimat riittäneet avausvälin kankaalla ohitteluun ja kohtalona oli jäädä juoksemaan 8. rastille asti letkan perässä ennen kuin porukka alkoi hajota. Ohikaan ei jaksanut mennä.

Nyt näimme kerran metsässä, mutta olimme eri suuntiin menossa. Samaiselle 10. rastille alueelle Juha valitsi taas tiereitin, eikä sieltä kautta rastille tulo onnistunut taaskaan, vaikka rasti oli aavistuksen helpommin lähestyttävässä paikassa tällä kertaa. Muutama muukin pieni kierros Juhalle osui ankkuriosuudelle, mutta ei mitään pahempia minuuttien mokia. Molemmilla  alkoi loppumatkasta tossu painaa, kun oli jo toinen juoksu 10 tunnin sisään. Tommilla alkoi väsymys näkyä pienenä keskittymiseen herpaantumisena rasteilla 17 ja 19:Molempien osuussijoitukset olivat selvästi parempia kuin avausosuudella. Taas herrat maalissa ja Tommi oli tällä kertaa 10 minuuttia nopeampi. Sitten taas suihkupaikalle peseytymään ja paluumatkalla mallasrastin ja makkarakojun kautta kotimatkalle. Tämän vuoden Jukola oli siinä. Ei suuremmin säväyttänyt. Ei edes oltu hukassa.

Mutta tuskin urakoidaan toista kertaa, ekalla osuudella ei oikein voi laittaa kaikkea peliin, kun jälkimmäinen osuus kummittelee mielessä. Toisella osuudella ei sitten enää jalka lennä siihen malliin kuin toivoisi. Ja jälkimmäisen osuuden jälkeen ja valvotun yön jäljiltä olo ei ole enää kovin freesi…

Tommi kahden osuuden jälkeen, täyttä hymyä.

Joukkueiden tulokset:

Juha & Tommi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti